Резонанс
8 листопада 2016
Патрульному поліцейському Олійнику повідомили про підозру
Прокуратура завершила досудове розслідування у провадженні проти поліцейського, який застрелив 17-річного пасажира BMW під час погоні.
news-image

Слідчі прокуратури Києва завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо співробітника поліції Сергія Олійника за фактом вбивства пасажира BMW під час переслідування автомобіля. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста, передає «Є!»

Патрульний поліцейський під час переслідування автомобіля БМВ, в якому перебувало 4 особи, перевищив службові повноваження та в порушення встановленого законом порядку здійснив постріли з табельної зброї, внаслідок чого 17-річний пасажир автомобіля отримав смертельне вогнепальне поранення, - заявили у прокуратурі.

Поліцейському повідомили про підозру за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15 п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) і ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

Після того, як підозрюваний, його захист і постраждалі ознайомляться з обвинувальним актом, його направлять до суду.

Нагадаємо, у Києві в ніч на 7 лютого 2016 року патрульні поліцейські в ході переслідування автомобіля BMW відкрили  вогонь по машині з табельної зброї, в результаті чого був вбитий 17-річний підліток.

Читайте також: Медведчук виграв суд у Парубія