Суспільство
8 листопада 2016
Як ставляться росіяни до пам'ятника київському князю Володимиру в Москві? - опитування
Найбільше пам'ятник подобається літнім людям, а найменше - тим, кому від 18 до 24 років.
news-image

Більше половини росіян позитивно ставляться до встановлення пам'ятника київському князю Володимиру в Москві. Про це свідчить соцопитування, проведене Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГД), передає «Є!» із посиланням на ВВС.

Відкриття пам'ятника князю Володимиру в Москві позитивно сприймається більшістю росіян (55%), негативне ставлення висловили лише 4%, ще 5% не змогли дати якогось оціночного судження, а 36% не чули про подію, - йдеться у повідомленні ВЦВГД.

29% опитаних сприймають пам'ятник як символ єдності народів, що проживають у Росії, 26% бачать в його установці "актуалізацію історії країни", ще 21% вважає пам'ятник символом історичної спадкоємності Росії та Київської Русі.

Згідно з опитуванням, кожен четвертий росіянин підтримує ідею встановлення пам'ятників тим чи іншим державним діячам дореволюційної історії Росії. Решта вважають, що пам'ятники потрібно встановлювати на честь воєначальників і вчених.

Російські соціологи також відзначають, що найбільше пам'ятник подобається літнім людям, а найменше - тим, кому від 18 до 24 років.

Як відомо, пам'ятник князю Володимиру був відкритий у Москві на Боровицькій площі 4 листопада, коли в Росії відзначається День народної єдності.

Навколо 25-метрової статуї кілька місяців не вщухали суперечки. Пам'ятник спочатку планували звести на Воробйових горах, проте більше 40 тисяч москвичів підписалися під петицією проти монумента, і його було вирішено перенести в інше місце.

Автор пам'ятника Салават Щербаков - один з найбільш популярних російських скульпторів у останні роки.

Володимир Великий - київський князь, який жив у Х-ХІ ст. У 988 році за його ініціативи Русь офіційно прийняла християнство.

Читайте також: У Москві відкрили пам'ятник київському князю Володимиру (фото)