Події
8 листопада 2016
Німеччина надасть 20 млн євро для допомоги переселенцям у 2017 році
Гроші виділять на проекти будівництва і реконструкції житла.
news-image

Уряд Німеччини надасть 20 млн євро для допомоги українським переселенцям у 2017 році. Про це йдеться в протоколі переговорів між урядами Німеччини та України від 4 листопада 2016 року, передає «Є!», посилаючись на прес-службу Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Гроші виділять для фінансування проектів будівництва і реконструкції житла для внутрішньо переміщених осіб, вони будуть надаватися у вигляді грантів на підтримку таких проектів.

У той же час відзначається, що загальна сума, про надання якої домовилися уряди двох країн в рамках двостороннього технічного та фінансового співробітництва, становить 72 млн євро. 

З них 57 млн євро будуть спрямовані на проекти фінансового співробітництва, 12 млн євро - на технічне співробітництво. Також кошти будуть використані для здійснення реформ децентралізації, державного управління, а також для фінансування проектів місцевих громад з енергоефективності.

Відзначимо, що Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців (УВКБ ООН) закликає Україну розробити програму компенсацій внутрішньо переміщеним особам за зруйноване і втрачене житло. Також в ООН закликали Україну не допускати дискримінації внутрішньо переміщених осіб при виплаті пенсій.