Події
9 листопада 2016
Скоро в Україні мають з'явитися нормальні дороги
Комплексний механізм планують запустити до кінця 2016 року.
news-image

Парламент України підтримав ініціативу створення Державного дорожнього фонду, і це означає, що вже найближчим часом гроші, призначені для ремонту доріг, будуть витрачені саме на ці, а не на інші цілі, передає «Є!»

Про це у своєму блозі пише Олександр Кава, голова сектора «Транспорт» Офісу ефективного регулювання. За його словами, в Україні склалася неправильна тактика. 

«Стягується акциз на комплектуючі, авто та на паливо, проте всі зібрані гроші йдуть на утримання і ремонт доріг. Близько 20 відсотків від усіх зібраних акцизів пішли на ці цілі, решту гроші направили в загальний бюджет, і Мінфін розпоряджається ними на свій розсуд», заявив Кава.

За його словами, 97 відсотків доріг в Україні потребують капітального ремонту, і тільки трохи більше п'яти тисяч українських доріг зараз знаходяться в нормальному стані, і автомобілісти на них не скаржаться. Створення Дорожнього фонду, на думку Кави, сприятиме обліку та контролю за всіма витратами, а також дозволить збільшити фінансування доріг приблизно в чотири рази.