Суспільство
10 листопада 2016
В Україні визначили найкращих поетів у конкурсі імені Нестора Літописця
Поетичний турнір заснований і приурочений святкуванню Дню української писемності та мови, який відзначають 9 листопада – в день пам’яті Преподобного Нестора Літописця.
news-image

Сьогодні, 9 листопада, в День української мови та писемності оголосили переможців першого поетичного турніру імені Нестора Літописця, який відбувся 5 листопада в Музеї книги і друкарства України. Про це повідомляє прес-служба музею.

Перемогу в поетичному конкурсі здобули Юлія Стахівська (1 місце), Тарас Малкович (2 місце) і Павло Коробчук (3 місце), інформує «Є!» з посиланням  на Українські Новини.

Юлія Стахівська, Тарас Малкович, Павло Коробчук

У турнірі взяли участь 15 молодих поетів, рекомендованих різними творчими об’єднаннями та видавництвами. Це – Анна Малігон, Дмитро Лазуткін, Павло Коробчук, Елла Євтушенко, Юлія Стахівська, Остап Микитюк, Світлана Дідух-Романенко, Заза Пауалішвілі, Тарас Малкович, Богдан-Олег Горобчук, Катерина Девдера, Вано Крюґер, Вік Коврей, Яніна Дияк, Лесик Панасюк.

Призом за перше місце поетичного змагання є пам’ятна статуетка із зображенням Нестора Літописця, грошова премія і почесний диплом. Лауреати другої та третьої премії теж отримають грошові винагороди і дипломи.

Поетичний турнір імені Нестора Літописця заснований Міністерством культури України спільно із видавництвом "Смолоскип" і приурочений святкуванню Дню української писемності та мови, який відзначають 9 листопада – в день пам’яті Преподобного Нестора Літописця.