Війна
10 листопада 2016
Сили АТО розбили бойовиків «ДНР» під Докучаєвськом (відео)
Спершу бойовики довго били по позиціях українських військ, але терпіння у сил АТО закінчилось і вони були змушені відкрити вогонь у відповідь.
news-image

У соцмережах очевидці і мешканці тамтешніх окупованих територій писали, що таких потужних бойових дій там не було давно.

Бойовики ж, як виявилось, самі спершу довго били по позиціях українських військ, а потім сили АТО були змушені відкрити вогонь у відповідь, написав у мережі український волонтер Юрій Мисягін, інформує «Є!» з посиланням на ZIK.

Як з’ясувалось уже сьогодні, проросійські найманці, які самі спровокували удар у відповідь, зазнали значних втрат. Про це повідомив український медик Олександр Чернов. За його даними, у бойовиків мінімум десять загиблих, із яких четверо – російські військові.

Учора ж ввечері у мережі з’явилось відео, зняте бойовиками в Докучаєвську.

На відео видно, як українські військові дають відповідь.

Троє бойовиків, які знімали це, мало самі не загинули: поряд із місцем, де вони вели зйомку, влучив боєприпас.

На відео сепаратист із чималою кількістю нецензурних слів стверджує, що трасери снарядів, мовляв, ідуть в місто з відвалу, тобто з тієї сторони, де позиції сил АТО.

Далі бойовики додають: «б’ють з Дубків, через кар’єр перелітає і в місто».

Зазначимо, що про жертви серед мирних мешканців Докучаєвська бойовики досі не повідомили.

У Міноборони України речник штабу АТО сьогодні заявив: «Окрім традиційних районів напруження – Красногорівки, Мар’їнки та приморських рубежів, різко активізувалися окупанти, що займають Докучаєвськ та Оленівку. За інформацією розвідки, нещодавно туди привезли 5 вагонів з російськими боєприпасами. У відповідь на агресивні дії бойовиків, українські війська відкривали вогонь у відповідь».