Резонанс
10 листопада 2016
У Міноборони України прокоментували заяву ФСБ про затриманих українських розвідників
У ФСБ заявили про нібито затримання учасників "диверсійно-терористичної групи ГРУ Міноборони України".
news-image

Головне управління розвідки Міністерства оборони України спростовує заяви ФСБ РФ про нібито затримання представників ГУР в Севастополі і називає таку інформацію черговим фейком, передає «Є!»

Головне управління розвідки Міністерства оборони України спростовує заяви ФСБ РФ про нібито затриманих співробітників ГУР у Севастополі. Цей черговий фейк російських спецслужб, спрямований на приховування особистих репресивних дій проти жителів півострова, а також з метою дискредитації України в очах міжнародної спільноти, - йдеться в заяві ГУР, опублікованому на сайті Міноборони.

Як повідомлялося, в ФСБ РФ заявили про нібито затримання 9 листопада в Севастополі учасників "диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України", які нібито планували "вчинення диверсійних акцій на об'єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення півострова Крим".

У затриманих вилучено вибухові пристрої великої потужності, зброю і боєприпаси, засоби спеціального зв'язку та інші речові докази їхньої злочинної діяльності, зокрема карти-схеми об'єктів запланованих диверсій, - ідеться в повідомленні центру громадських зв'язків ФСБ.

У ФСБ зазначили, що нині вирішується питання обрання стосовно затриманих запобіжного заходу.

Спікер Міноборони України з питань АТО Андрій Лисенко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" спростував ці заяви ФСБ РФ.

У реальності ніяких диверсантів ФСБ не затримувала, оскільки їх у Криму і Севастополі немає. Російські спецслужби таким чином намагаються показати свою ефективність, вводячи вкотре в оману своє найвище російське керівництво, народ і міжнародну спільноту, - сказав він.
Читайте також: ФСБ заявила, що затримала «українських диверсантів» у Криму
Читайте також: У центрі Дніпра невідомі обстріляли тролейбус (фото)
Читайте також: Росіянина обрано віце-президентом Інтерпола
Читайте також: Савченко написала відкритий лист Трампу