Резонанс
10 листопада 2016
У Росії повідомили, що затримані в Криму українці визнали провину
У ФСБ стверджують, що українці - учасники диверсійно-терористичної групи ГУР Міноборони України.
news-image

Затримані в Севастополі українці є кадровими працівниками Головного управління розвідки Міноборони України, вони вже визнали провину і почали давати свідчення. Про це повідомив "Інтерфакс", посилаючись на  джерело, знайоме з ситуацією, передає «Є!»

Затримані є кадровими розвідниками ... Всі троє визнали свою провину і дають відповідні свідчення, - сказало джерело.

Він стверджує, що під час обшуку у них були виявлені карти з позначенням військових об'єктів і об'єктів інфраструктури Кримського півострова. За його словами, "з урахуванням опитування затриманих встановлено, що вони готували, за попередніми даними, диверсії на електростанціях, станціях очистки води, а також газорозподільних мережах Криму".

Раніше повідомлялося, що співробітники ФСБ 9 листопада затримали українців. У відомстві стверджують, що вони - учасники диверсійно-терористичної групи ГУР Міноборони України, які планували диверсії на об'єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення Криму.
Тим часом в Міністерстві оборони України спростували цю інформацію.

В реальності ніяких диверсантів ФСБ не затримувала, оскільки їх в Криму і Севастополі немає. Російські спецслужби таким чином намагаються показати свою ефективність, вводячи в черговий раз в оману вище російське керівництво, народ і міжнародне співтовариство, - заявив представник Міноборони України Андрій Лисенко.

Пізніше інформацію про диверсантів в Криму спростувало і головне управління розвідки Міноборони України.

Цей черговий фейк російських спецслужб спрямований на приховування репресивних дій проти жителів півострова, а також з метою дискредитації України в очах міжнародної спільноти, - йдеться в заяві ГУР.
Читайте також: У Міноборони України прокоментували заяву ФСБ про затриманих українських розвідників
Читайте також: ФСБ заявила, що затримала «українських диверсантів» у Криму