Події
10 листопада 2016
СБУ ліквідувала в Донецькій області агентурну мережу «ДНР» (відео)
П'ятьох спільників терористів затримано за місцями їхнього проживання.
news-image

Служба безпеки України ліквідувала агентурну мережу терористів, що діяла у Кураховому, Красногорівці та Мар’їнці на Донеччині, та затримала п'ятьох громадян, які збирали інформацію про українські підрозділи в зоні АТО, передає «Є!», посилаючись на прес-службу СБУ.

"За завданням бойовиків "ДНР" зловмисники збирали інформацію про склад, озброєння та пересування українських підрозділів у районі проведення антитерористичної операції. Дані зловмисники передавали за допомогою мобільного зв’язку або через Інтернет, використовуючи заходи конспірації. Зібрані відомості використовувалась терористами для диверсій та обстрілів позицій ЗСУ", – зазначили у відомстві.

Уточнюється, що за вказівкою кураторів поплічники окупантів поширювали в соціальних мережах спеціально підготовлені спецслужбами Росії інформаційні матеріали із закликами щодо розколу України.

П'ятьох спільників терористів було затримано за місцями їхнього проживання. 

"Під час обшуків помешкань правоохоронці вилучили телефонні термінали та картки, за допомогою яких передавалася інформація бойовикам, та комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності", – повідомили у спецслужбі.

Наразі слідчими СБУ відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 1 ст. 258-3 (терористичний акт) КК України. Тривають невідкладні слідчі дії.