Події
10 листопада 2016
Порошенко підписав закони, які захистять родини героїв АТО
Закони стосуються пенсійного забезпечення учасників АТО та їх сімей.
news-image

Сьогодні, 10 листопада, Петро Порошенко підписав закони, що спрямовані на встановлення соціальної справедливості та врегульовують питання призначення пенсій особам, які стали інвалідами внаслідок участі в АТО чи забезпечували проведення операції, а також членам їх сімей та родинам загиблих, передає «Є!», посилаючись на прес-службу глави держави.

Був підписаний закон України №1678-VIII "Про внесення змін до закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". Закон врегульовує питання призначення пенсії дружинам (чоловікам) загиблих (померлих) в антитерористичній операції військовослужбовців, які зайняті доглядом за дітьми годувальника до 8-річного віку та проходять військову службу.

Законом також встановлено, що чинне право на пенсію в разі втрати годувальника його дружині або чоловіку незалежно від того, працюють (проходять військову службу) вона (він) може бути надане у випадку, якщо вона або він зайняті доглядом за дітьми, братами, сестрами чи онуками померлого годувальника, які не досягли 8-річного віку.

Президент також підписав Закон України №1673-VIII "Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" щодо доповнення переліку осіб, які мають право на пенсії нарівні з військовослужбовцями строкової служби та членами їх сімей.

Відповідно до цього Закону на осіб, які стали інвалідами у зв'язку з участю в АТО або забезпеченням проведення операції, та на членів їх сімей будуть поширюватися умови, норми і порядок пенсійного забезпечення, встановлені Законом України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" для військовослужбовців строкової служби та членів їх сімей.

Закони набирають чинності з дня, наступного за днем їх опублікування, тобто завтра.