Економіка та бізнес
11 листопада 2016
Сусіди Порошенка в Іспанії
Двоє близьких друзів президента Петра Порошенка володіють віллами в Іспанії
news-image

Двоє близьких друзів президента Петра Порошенка нардеп Ігор Кононенко та заступник секретаря РНБО Олег Гладковський володіють віллами в Іспанії.

Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми", передає «Є!».

Відзначається, що вілли Кононенко зареєстровані на його фірми. Вони не відображені в декларації, однак самі фірми задекларовані.

Кілька платних запитів у іспанські реєстри нерухомості допомогли встановити, що на фірму Lancashire Big SL заведена земельна ділянка. Як і у президента, на самому узбережжі, але вже біля Марбельї, - йдеться в розслідуванні.

Таким чином, іспанська фірма Lancashire Big SL Кононенка має у власності майже 26 соток землі прямо на узбережжі Середземного моря.

На другу декларовану іспанську фірму Кононенка Treck Holdings Coast оформлено маєток, який стоїть в двох кілометрах від земельної ділянки. Будинок площею 768 квадратних метрів розташований в другій лінії від моря.

Звідси до іспанської резиденції Порошенка - 25 хвилин на авто.

У коментарі програмі "Схеми" Кононенко повідомив, що відповідно до закону України "Про запобігання корупції" не зобов'язаний декларувати майно, що належить його компаніям.

Ще один друг Порошенка заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олег Гладковський також володіє фірмами, які мають елітну нерухомість на півдні Іспанії.

Журналісти з'ясували, що на фірму його дружини Toulousse Investments SL оформлена вілла в 1729 квадратних метра, розташована в дуже престижному районі Ла Загалета.

Навколо триповерхової вілли майже гектар землі, яка також знаходиться у власності дружини Гладковського.

Олег Гладковський не відреагував на прохання "Схем" про коментарі.

Журналісти підкреслюють, у фірм Петра Порошенка, Ігоря Кононенко та Олега Гладковського, на які оформлені вілли, один і той же адміністратор - Петрівська Ірина Вікторівна. Сама вона зареєстрована в селі Ходосівка під Києвом. Однак там кажуть, що вона давно виїхала до Іспанії.

Читайте також: Журналісти показали те, про що забув Порошенко