Війна
11 листопада 2016
У Ростові-на-Дону бойовиків «ДНР/ЛНР» вербують на війну до Сирії
Розмір обіцяного грошового забезпечення становить від 200-250 тис. рос. рублів.
news-image

У н.п.Ростов-на-Дону (РФ) діє спеціально сформована військова частина, де під керівництвом спецслужб РФ з 15 листопада ц.р. почнеться черговий набір з числа бойовиків «ДНР / ЛНР» для формування бойових груп для участі в бойових діях в Сирії. Про це повідомив у Фейсбуці координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає «Є!»

Перевага віддається вже сформованим групам бойовиків «ДНР / ЛНР» з командиром, які за фактом пройшли бойове злагодження, «спрацювалися» і добре знають один одного. Відібрані бойовики розміщуються в казармах зазначеної військової частини, де протягом першого місяця перебування проходять перевірку ФСБ. По закінченню перевірки з ними підписується контракт терміном на три місяці. Розмір обіцяного грошового забезпечення становить від 200-250 тис. рос. рублів, - пише Дмитро Тимчук.

Також він повідомив, що на цей момент кількість відмов продовжувати «контракти» на продовження служби в підрозділах «2-го АК ЛНР» перевищила 1 тис. осіб.

Зокрема, тільки в «4-ій окремій мотострілковій бригаді» (Алчевськ) такий показник становить близько 300 осіб. Основними причинами небажання служити в підрозділах «2-го АК ЛНР» є погіршення рівня матеріально-технічного забезпечення підрозділів, зниження рівня фінансового забезпечення (заробітної плати), а також погіршення морально-психологічного стану особового складу, - зазначив Тимчук.