Суспільство
11 листопада 2016
Театри чи концерти: що українцям подобається більше? - дослідження
Аналітики порівняли відвідуваність «храму Мельпомени» і концертів.
news-image

Театральних постановок в Україні більше, але концерти популярніші. Так стверджують аналітики національного білетного оператора Karabas.com, передає «Є!»

Зокрема, у поточному році білетний сервіс Karabas.com продавав квитки більш як на 2 500 театральних постановок, вистав і шоу, які пройшли по 43 містам України.

Аналітики Karabas.com дослідили, де найактивніші театрали та порівняли відвідуваність «храму Мельпомени» і концертів.

Більше 70% всіх театральних шоу ставиться в Києві. На другому місці Харків, де проходить близько 12% всіх постановок. Також в Топ-5 «театральних» міст входять Дніпро, де проводиться 4% театральних шоу, Запоріжжя — 3% і Кривий Ріг — 2%. При цьому на першу п'ятірку міст припадає майже 90% всіх театральних виступів.

Для порівняння, концертна діяльність має дещо іншу географію активності: на Київ припадає «всього» 57% виступів, Дніпро — 6%, Харків — 4%, Одеса і Кривий Ріг — по 3%. Решта міст займають в розкладі концертних турів артистів близько 27%.

Середня вартість квитка для відвідин театральних постановок, придбаних на Karabas.com, становить 300 грн. Це майже вдвічі менше середньої вартості квитків на концерти музикантів. Щоб послухати живу музику українці платять в середньому 570 грн. При цьому, в середньому, кількість людей, які приходять на театральні постановки в Україні, майже в 5 разів нижча, ніж на концерти.

У компанії Karabas.com відзначають, що в поточному році особливою популярністю в Україні користувалися спектаклі театру «Чорний квадрат», постановки «Дім Таємнічих пригод» і «Вартові мрій» від СТБ, виступи театру тіней Teulis, а також британського балету Men in Motion.

Про компанію:

Karabas.com — національний білетний оператор і онлайн-сервіс з продажу квитків на розважальні заходи в Україні: концерти, театральні та циркові вистави, тренінги та семінари, шоу, фестивалі, екскурсії, дитячі та спортивні події. У 2012 році Karabas.com виграв державний тендер на впровадження системи e-ticket та створив єдину електронну систему для продажу квитків у театри та на концерти по всій Україні. Компанія була заснована в 2010 році і на сьогоднішній день сервіс продає квитки більш ніж на 1500 заходів по всій Україні.

Читайте також: На Київ насуваються снігопади та хуртовини
Читайте також: У Києві закривається піцерія, заснована ветеранами АТО
Читайте також: На «Укрзалізниці» розкрали майже 30 мільйонів гривень