Київ
11 листопада 2016
Віталій Кличко: «Ми не будемо продовжувати контракт із «Київенерго»
Мер має намір або передати всі тепломережі в муніципальне управління, або залучити міжнародних операторів.
news-image

Київ не має наміру продовжувати контракт із ПАТ «Київенерго» щодо управління тепловими активами міста. Про це сьогодні заявив мер Києва Віталій Кличко, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

Тепломережі у місті в поганому стані. У них вичерпаний ресурс експлуатації. Як наслідок – часто відбуваються прориви. Тепломережі столиці сьогодні перебувають під управлінням «Київенерго». Концесія завершується наступного року.

І ми розглядаємо можливість або передати всі тепломережі в муніципальне управління, або залучити міжнародних операторів (зараз ведуться такі переговори), які можуть взяти мережі в ефективне управління. Це міжнародні компанії, які мають досвід успішної роботи. Будемо шукати найбільш оптимальний варіант, щоби виправити всі недоліки, які були при роботі з «Київенерго», – зазначив Віталій Кличко.

Мер підкреслив, що основою нового договору має стати енергоефективність, модернізація теплового господарства, зниження виробничих затрат, які  дозволять у подальшому вплинути на тарифи.

Наше завдання – щоби система ефективно працювала і кожен будинок мав холодну і гарячу воду та опалення, – наголосив мер Києва.

 

Читайте також: У неділю вантажівки не пускатимуть до Києва
Читайте також: Театри чи концерти: що українцям подобається більше? - дослідження
Читайте також: У Києві закривається піцерія, заснована ветеранами АТО
Читайте також: На Київ насуваються снігопади та хуртовини