Події
11 листопада 2016
Проходять обшуки в офісах компанії Інтертелеком
Силовики вилучили обладнання "Інтертелекому": відчують по всій країні.
news-image

У п'ятницю в офісах компанії "Інтертелеком" проходять обшуки, передає «Є!», посилаючись на "Репортер".

"Вилучаються комп'ютери, техніка, документи. Весь персонал відсторонений від роботи. Силовики збираються відключати основне обладнання, що призведе до падіння всієї мережі" Інтертелекому ", - пише видання.

Як зазначається, обшуки проводять співробітники Служби безпеки України.

"Нас звинувачують ні багато, ні мало, в тому, що ми сприяємо спецслужбам Російської Федерації в здійсненні прослуховування і моніторингу, абонентів України, причому не тільки своїх, але і всіх операторів", - заявив генеральний директор компанії "Інтертелеком" Борис Акулов.

За його словами, "звинувачення абсолютно абсурдні і побудовані на припущеннях деяких фахівців про те, що таке може бути".

"Саме подібні припущення стали підставою для візиту в офіс компанії силовиків. Я звернувся до президента, генерального прокурора і начальника СБУ і повідомив, що компанія не перешкоджає проведенню слідчих дій", - сказав гендиректор.
"Ми зараз не говоримо про відсутність будь-яких фактів, які дозволили проведення сьогоднішньої акції, це буде йти в розвиток. Сьогодні нас хвилює єдине: ми надали співробітникам СБУ і слідству всі необхідні матеріали для того, щоб зняти підозру в тих злочинах, які нам інкримінуються", - зазначив Акулов.

За його словами, для того, щоб можна було отримати вичерпну інформацію про діяльність компанії, експертам, які прибули зі співробітниками СБУ, було надано повний доступ до всіх файлів, матеріалів і консолей компанії.

Він додав, що є судове рішення, в якому викладені деякі факти і доступ до інформації компанії допоможе їх прояснити.

"Найголовніше, що зараз настала фаза проведення розслідування, коли фахівці, експерти вже близькі до висновку про те, що ті звинувачення, які містяться в цьому рішенні не спроможні", - заявив Акулов.
"Керівниками слідчої групи приймаються рішення про те, щоб вилучити основне технологічне обладнання, яке призведе до відключення всієї мережі в масштабах всієї України", - підсумував гендиректор.

"Інтертелеком" - український CDMA-оператор, що надає послуги місцевого і мобільного зв'язку по всій території України.