Війна
12 листопада 2016
РФ зменшує фінансування бойовиків «ЛДНР»
На різних рівнях анонсувалося, що виплата пенсій та допомоги бойовикам-«ветеранам» відкладається на невизначений термін.
news-image

На Донбасі серед бойовиків ходять чутки про припинення фінансування окупованих територій після відновлення виплат зарплат.

Про це повідомив координатор групи «Інформаційне опір» Дмитро Тимчук, інформує «Є!» з посиланням на NewsDaily.

«Після початку виплат зарплат в «ЛДНР», після суттєвої затримки в «силовому блоці» терористів, тільки посилилися чутки про рішення керівництва РФ припиняти фінансування окупованих районів Донбасу», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в структурах «МГБ ЛНР» виплата грошового забезпечення за жовтень цього року здійснюється в розмірі 50%. У підрозділах «МВС ЛНР» - в обсязі 65%. Крім того, «керівництво ЛНР» на різних рівнях анонсувало, що виплата пенсій та допомог бойовикам-«ветеранам» відкладається на невизначений термін.

«Аналогічна ситуація в «ДНР», де на 25% знижені бюджетні витрати на утримання «поліції» (наприклад, в місті Горлівка «дорожня поліція» раніше щомісяця отримувала 100 тис. Російських руб. Для придбання пально-мастильних матеріалів, тепер ця сума знижена до 75 тис. російських руб.), що відповідним чином позначилося на здатності підрозділів виконувати свої функції і на морально-психологічний стан особового складу», - йдеться в повідомленні.

Також, згідно з розпорядженням ватажка «ДНР» О. Захарченко, як зазначається, грошова допомога не буде виплачуватися бойовикам «ДНР», загиблим до 1 жовтня 2016 року.

Раніше він повідомив, що зарплата військових із зони АТО дуже скоро може змінитися.