Суспільство
12 листопада 2016
ТОП найдивніших речей в деклараціях чиновників
Всі ми під Богом ходимо
news-image

Топ-10 найдивніших і розкішних речей, які задекларували народні обранці.

1. Найрадикальніший народний депутат України Олег Ляшко задекларував один із символів свого політичного іміджу - вила. Крім цього, головний "радикал" країни вказав в декларації 40 тис. Дол., 130 тис. І 1,65 млн грн.

2. Побіжний президент України Віктор Янукович напевно позаздрив би декларації глави МВС Арсена Авакова, оскільки в ній є купа антикваріату, годинників, ювелірних прикрас, шуб. Крім цього, виявляється, що міністр внутрішніх справ ще й цінитель дорогих вин. Так, Аваков володіє колекцією вина в кількості 760 пляшок. Епічно виглядає на тлі зазначеного в декларації кількості алкоголю, відсутність у Авакова і його дружини транспортних засобів.

3. Якщо головною модницею парламенту можна вважати Юлію Тимошенко, то головним модником, судячи з декларації, є представник "Народного фронту" Ігор Котвицький. Нардеп задекларував гардероба майже на півмільйона гривень. Наприклад, лише одна куртка від Brunello Cucinelli обійшлася Котвицького в 175 тис. грн.

4. Народний депутат від "Радикальної партії" Оксана Корчинська, яка також доводиться дружиною лідеру партії "Братство" Дмитра Корчінcкому, задекларувала "Кобзар" Тараса Шевченка 1840 року. Книга була придбана ще в 1989 році і крім самої Оксани, належить і її чоловікові.

5. Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Анатолій Матвієнко пам'ятає про те, що всі ми ходимо під Богом, напевно, саме тому задекларував церкву. Депутату належить приміщення храму Пресвятої Богородиці у Вінницькій області. Також Матвієнко позичив третім особам 3 млн. 352,5 тис. Гривень, а у самого залишилося "готівки" 1,5 млн. Щедрий, однако!

6. Ще один представник "ББП", а тепер уже губернатор Миколаївської області, який раніше допустив 65 помилок у тесті на посаду голови ОДА, Олексій Савченко вважається самим творчим чиновником України. Адже Савченко вказав у декларації 66 авторських прав на пісні, акустичну систему, приймач з мікрофоном і гітару. Також у голови Миколаївської ОДА є 51 мільйон 536 тисяч 499 гривень, 14 тисяч євро. Крім цього, у Савченко тримає готівкою 3 млн. 271 тис. 436 грн. Напевно, Савченко надихався Михайлом Поплавським.

7. Народний депутат від "Радикальної партії" Андрій Лозовий також, судячи з усього, цікавиться релігією, тому задекларував хрест-енколпіон зі Святими мощами XIII століття. Також "радикал" зберігає $ 50 тис., 150 тис. Євро і 800 тис. Грн. готівкою.

8. Глава РНБО Олександр Турчинов несподівано виявився власником авторських прав на чотири фільми. Крім цього, Турчинов вирішив не відставати від своїх колег і задекларував 27 старовинних церковних книг, серед яких Біблії, Євангелія, апостоли і Трефологіони. Також у нього є 12 картин.

9. Народний депутат від "Опозиційного блоку" Нестор Шуфрич задекларував 724 одиниці зброї. Також, як і у більшості депутатів, у Шуфрича є багато ікон, старовинних книг і антикваріату.

10. Міський голова Дніпра Борис Філатов відзначився від своїх колег і задекларував політ в космос, який він купив у компанії Virgin за 1,4 млн. Гривень. Крім грошей, нерухомості і автомобілів мер Дніпра володіє вертольотом Eurocopter AS350B2 2007 року випуску (вартість 800 тис. Гривень), парусно-моторним судном "Русич" 2006 року випуску і ще трьома водними кошти загальною вартістю близько 448 тис. Гривень.