Світ
13 листопада 2016
Бар із сміття: у Японії придумали як боротися із засміченням (фото)
Така архітектура дозволяє місту економити енергію і ресурси та знизити кількість шкідливих викидів.
news-image
У японському містечку Камікацу зявився незвичайний паб Kamikatz.

Для його зведення та облаштування використовувалися лише утилізовані матеріали та відновлені відходи, інформує «Є!» з посиланням на Українська Правда.

У будівлі розташований бар, пивоварня, а також житлові приміщення.

Наприклад, тут знайшли собі місце реконструйовані меблі, весільні скрині, сільськогосподарське устаткування, пляшки слугують люстрами, газети – шпалерами, а підлогова меліорована плитка вже десь колись лежала.

У фасад, висота якого вісім метрів, вмонтували вікна із занедбаних довколишніх будинків.

За задумом архітекторів вікна мають виконати функцію "ліхтаря надії, що дасть світло місту, яке бореться з населенням, що скорочується".

Будинок обладнаний "розумною" системою опалювання, яка дозволяє обігріти дровами кілька поверхів, бо вентилятор забезпечує циркуляцію тепла.

Зовнішні стіни облицювані дошками із кедру, які теж вже чимось слугували, та пофарбовані натуральним барвником.

Архітектори дизайнерського бюро Hiroshi Nakamura & NAP, які його спроектували та побудували, виграли за нього премію WAN Sustainable Buildings Award, якою нагороджують найкращі екобудинки у світі.

"З огляду на те, що слово "паб" походить від "публічний дім", ми вирішили втілити принципи співтовариства та наміри людей позбуватися відходів у архітектурі. Наша мета полягала в тому, щоб створити такий публічний будинок, щоб співтовариство могло б відчувати гордість за свої дії", – пояснюють дизайнери.

Така архітектура дозволяє місту не лише економити енергію і ресурси та знизити кількість шкідливих викидів, а й привабити туристів та підтримати економіку регіону.

Тепер паб є найбільшою окрасою та гордістю жителів міста.