Київ
14 листопада 2016
Дикі платіжки за жовтень: кияни відходять від шоку
Поламати лічильник тепла. Без нього вийде дешевше.
news-image

Деякі жителі столиці вже отримали платіжки за новими тарифами на опалення. Багатьох такі цифри шокували. Скільки тепер будуть платити кияни за теплі батареї, передає «Є!», на посилаючись на "Страну".

Згідно квитанції, в якій за 57,5 кв. м. опалювальної площі (3-х кімнатна квартира, "чеський" проект) по вулиці Академіка Вернадського в Києві господині квартири доведеться віддати тільки за два тижні жовтня 1709 гривень 61 копійку (тепло включили з 15 жовтня). При цьому в будинку стоїть лічильник тепла.

"Тобто, за повний місяць, я заплачу за опалення понад 3400 гривень! При цьому, судячи з досвіду минулого опалювального сезону, ціна змінюється в залежності від температури на вулиці. У минулому сезоні я платила від 800 до 1200 гривень в опалювальний сезон. Наприклад - за половину жовтня я в минулому році заплатила 224 гривень (тобто зараз подорожчання виявилося семиразовим!), у листопаді 928,05. У лютому - 1200. Тобто, за цим пропорціям, цієї зими я буду платити понад 4000 гривень в морози! Коли я сказала сусідам, які ще не отримали платіжки, суми, то в них "обличчя змінилися". Деякі навіть почали плакати. Просто немає ідей, як жити з такими тарифами. Першою думкою було йти на бунт. Другий - відмовитися платити. У сусідньому будинку борг 200 000 гривень. І нічого, топлять. Третя думка - поламати лічильник тепла. Без нього вийде дешевше. Адже тариф "Київенерго" для будинків без лічильників тепла становить 32,97 гривень за квадратний метр в місяць. Це близько 1900 гривень для моєї квартири. Теж дуже дорого. Але все ж таки не 3400!", - розповіла господиня квартири Анастасія.