Світ
15 листопада 2016
У Польщі запрацював портал для пошуку працівників з України
Наразі у Польщі перебуває приблизно 1 млн українців.
news-image

У Польщі створили спеціальний портал для полегшення контакту між місцевими роботодавцями й українцями, які хотіли б приїхати до Польщі на роботу. Про це повідомляє "Польське радіо", передає «Є!»

Це, з одного боку, дуже корисний інструмент для роботодавця в пошуку працівника, а з іншого - можливість потенційному працівнику представити свої вміння роботодавцю, - зазначив директор порталу Даніель Дзева.

Портал називається "Praca dla Ukrainy" ("Робота для України") і має вже близько 1 тис. профілів.

Це новий інструмент в Інтернеті, який дозволить польському роботодавцеві знайти українських працівників. Ми знаємо, що вони є, тільки не знаємо - де. Знають про це і агентства з працевлаштування - у їхній базі даних є різні працівники, різних професій, з різним досвідом. Але їм за послугу потрібно заплатити багато грошей, приблизно 2-3 тис. злотих (454-682 євро) за працівника. Тому ми створили інструмент, такий професійний Фесйбук, для громадян України, щоб вони могли проявити себе, показати, що вміють робити, - розповів Дзева.

Він також зазначив, що працівники з України "можуть не тільки прибирати чи будувати, як зазвичай вважають".

Це люди з юридичною освітою. Частина з них живе в Україні, частина - в Польщі. Є також велика база даних студентів, молодих людей, які пов'язують своє майбутнє з Польщею, які хочуть тут працювати, розвиватися і залишитися, - додав Дзева.

Зараз у Польщі перебуває приблизно 1 млн українців.

Читайте також: В Раді побилися Ляшко і Мосійчук
Читайте також: У Севастополі відірвало причал (відео)
Читайте також: Рада ЄС включила до порядку денного безвіз для України