Резонанс
16 листопада 2016
«Я не збирався говорити про імпічмент» - Шухевич про конфлікт у Раді
Нардеп також зазначив, що не має інформації про підготовку замаху на нього.
news-image

Народний депутат України від Радикальної партії Юрій Шухевич в коментарі виданню "ГОРДОН" назвав інцидент, який стався вчора, 16 листопада, під час його виступу у Верховній Раді, "непорозумінням" і повідомив, що не мав наміру виступати із закликом про імпічмент президента, передає «Є!»

Нічого у Верховній Раді не відбулося. Все в порядку. Конфлікту з Олегом Ляшком у мене немає. Вийшло невелике непорозуміння, від кого я повинен був виступати. Парубій сказав, що час на виступи вже закінчується. Може виступити тільки"Батьківщина". І мені тоді запропонували виступити від них. Потім була перерва, і я виступив відразу від двох фракцій, - пояснив Шухевич.

За його словами, він сказав з трибуни все, що планував. Його виступ стосувався мирних переговорів по Донбасу, які проходять в Мінську. І спростував повідомлення політиків і журналістів, що в його промові нібито повинні були прозвучати тези по тарифам та імпічменту президента.

Запитуйте у тих, хто про це говорить. Я не збирався говорити про імпічмент. І цим все сказано, - заявив Шухевич.

Він зазначив, що не має інформації, яку озвучив лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко про підготовку замаху на нього

У Ляшка є така інформація. Я її не бачив. Побачу, тоді скажу, що це дійсно так і загроза є. Якщо не отримаю такої інформації - чесно скажу: ні, не було, - зазначив народний депутат.


За його словами, зараз Ляшко займається організацією охорони для нього, але це питання поки не вирішене.

Ляшко сказав, що піде розмовляти з президентом і вимагати, щоб мені надали особисту охорону. Що буде далі, я не знаю. Я не пророк, - зазначив співрозмовник.


Нагадаємо, вчора, 15 листопада, на ранковому засіданні парламенту виник конфлікт через виступ Юрія Шухевича. Спікер Андрій Парубій оголосив, що Шухевич буде виступати від імені фракції "Батьківщина". Лідер Радикальної партії Олег Ляшко обурився цим і не допустив виступу депутата.

Після перерви він таки виголосив свою промову. Депутат закликав не допустити дестабілізації ситуації в Україні, а також зажадав створити тимчасову слідчу комісію для вивчення "таємних мінських протоколів". Ляшко, в свою чергу, сказав, що помічник екс-глави Адміністрації Президента Віктора Медведчука хотів використовувати Шухевича "для провокаційних заяв", він нібито повинен був ініціювати процедуру імпічменту президента. Після цього, за словами лідера Радикальної партії, Шухевича могли вбити для дестабілізації ситуації в Україні.
 
Читайте також: На матчі Україна-Сербія українські фани спалили прапори гостей
Читайте також: Курс валют на 16 листопада
Читайте також: Ляшко стверджує, що Шухевича хотіли змусити ініціювати імпічмент президента
Читайте також: Ляшко заявив, що Шухевича хочуть вбити