Київ
16 листопада 2016
Київські поліцейські хотіли продати колекцію монет, яку вкрали із пограбованої квартири
Поліцейських затримали за підозрою у викраденні на суму 270 тисяч гривень.
news-image

Працівники Нацполіції Києва на місці злочину знайшли і викрали 270 старовинних монет загальною вартістю у 270 тис. гривень. Про це повідомила речниця ДВБ Нацполіції України Олеся Орлова, передає «Є!» із посиланням на Громадське.

Під час супротивних заходів стало відомо, що на початок травня 2016 року наряд поліції виїхав на спрацювання сигналу з однієї з квартир Києва. Правоохоронці помітили осіб, які почали тікати. Крадії залишили після себе пусту квартиру без техніки та коштовностей, — сказала Орлова.

За її словами, правоохоронці після детального огляду квартири помітили кількасот старовинних монет.

Вони разом вирішили їх привласнити, а тільки після цього викликали слідчо-оперативну групу. Поки поліція шукала крадіїв та власне поцуплене майно, їхні колеги оцінили викрадене та збиралися продати, — зазначає Орлова.

Вона також зауважила, що правоохоронці збиралися продати 270 старовинних монет, оцінених у 270 тис. гривень, за 200 тис. грн.

Як повідомляється, щодо цієї справи було розпочате кримінальне провадження за зловживання владою або службовим становищем та за привласнення чужого майна за попередньою змовою у великих розмірах.

Кошти від проданого та самі монети було вилучено. Крадіїв затримано. Санкції статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років. Зараз затримані знаходяться під вартою, — сказала речниця Нацполіції.
Читайте також: У столиці п'яний депутат влаштував перегони та ДТП з трьома авто (відео)
Читайте також: У центрі Києва знову збираються протестувальники
Читайте також: Які країни проголосували проти резолюції ООН щодо Криму? (список)
Читайте також: «Я не збирався говорити про імпічмент» - Шухевич про конфлікт у Раді