Події
16 листопада 2016
У Росії вирішили, що робити із сумнозвісним авіаносцем «Адмірал Кузнєцов»
"Адмірал Кузнєцов" має статус найбільш проблемного корабля флоту РФ.
news-image

Єдиний у російському ВМФ авіаносець "Адмірал Кузнєцов" пройде ремонт і модернізацію в 2018 році після повернення з бойової служби. Про це повідомив віце-президент Об'єднаної суднобудівної корпорації (ОСК) з військового кораблебудування Ігор Пономарьов, повідомляють РІА Новости, передає «Є!»

Ми розраховуємо, що в 2018 році після повернення корабля з бойової служби центр суднобудування "Звездочка" приступить до ремонту з модернізацією авіаносця "Адмірал Кузнєцов, - сказав він.

При цьому він наголосив, що питання подальшої експлуатації "Адмірала Кузнєцова" перебуває у компетенції Міноборони і головкомату ВМФ Росії.

Як зазначають військові експерти, авіаносець "Адмірал Кузнєцов" має статус найбільш проблемного корабля флоту РФ - силова установка корабля швидко перестала відповідати вимогам.

Так, у ході першої бойової служби ще взимку 1995 - навесні 1996 року через незадовільний стан головної енергетичної установки авіаносець кілька разів втрачав хід і не міг розвивати повну швидкість.

Численні ремонти - у 1994-1995, 1996-1998, 2001-2004, 2008 роках - не могли виправити ситуацію в основному через недостатнє фінансування, якого не вистачало на проведення всіх необхідних робіт.

Починаючи з 2010 року в РФ всерйоз заговорили про необхідність модернізації «Кузнєцова», яка включала б середній ремонт корабля із заміною низки систем. Спочатку ремонт планували почати в 2012 році і завершити в 2017-му, але зробити це вчасно завадив дефіцит потужностей.

Читайте також: «З гранатою та пістолетом» - у Росії повідомили про затримання «українського розвідника»
Читайте також: У столиці п'яний депутат влаштував перегони та ДТП з трьома авто (відео)
Читайте також: Київські поліцейські хотіли продати колекцію монет, яку вкрали із пограбованої квартири