Київ
16 листопада 2016
Помилкові суми за опалення в жовтні будуть перераховані киянам наступного місяця – КМДА
Кияни, які не згодні з нарахуваннями за тепло, можуть звернутися на низку гарячих ліній.
news-image

Міська влада доручила ПАТ «Київенерго» здійснити перерахунок сум за опалення, які були нараховані помилково. Зокрема, йдеться про 8% будинків, де встановлені лічильники, але з різних причин нарахування здійснювалися за нормативом. Про це сьогодні заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

Ми надамо роз’яснення щодо принципів нарахувань за опалення в жовтні для кожної категорії будинків – як із лічильниками, так і без них. Сьогодні Київ має найбільшу кількість будинків, які розраховуються за показаннями будинкових приладів обліку – понад 90%. Із них 8% будинків цього місяця отримали помилкові нарахування за нормативом. Наступного місяця «Київенерго» здійснить відповідні перерахунки на основі показань лічильників, – сказав заступник голови КМДА.

Петро Пантелеєв повідомив, що в будинках, які не оснащені приладами обліку, розрахунок вартості здійснюється згідно із Постановою Кабінету Міністрів України № 1037 від 19.12.2015 р.

За його словами, документ передбачає, що плата за опалення визначається на основі температурного коефіцієнту, який розраховується на підставі температури зовнішнього повітря та кількості діб надання послуги у жовтні.

Петро Пантелеєв зауважив, що кияни, які не згодні з нарахуваннями за тепло, можуть звернутися на низку гарячих ліній.

Теплопостачальні організації повинні роз’яснити кожну платіжку, якщо у людей виникають сумніви. А де допущено помилки – здійснити перерахунок. Просимо звертатися за телефонами 1551, (044) 205 73 37 (з мобільного), 1557, (044) 500 1557 (з мобільного), 1588, – підкреслив Петро Пантелеєв.

Заступник голови КМДА нагадав, що місто продовжує встановлення приладів обліку в будинках.

До кінця поточного року в усіх будинках, що знаходяться в управлінні міста, ОСББ і ЖБК, будуть встановлені лічильники. До зняття показань ми залучаємо і киян, щоб вони контролювали обсяги спожитого тепла, – підкреслив Петро Пантелеєв.

 

Читайте також: Кличко провів нараду на головній локації «Євробачення-2017»
Читайте також: У Криму прокоментували резолюцію ООН та закликали засудити Чубарова та Джемілєва
Читайте також: Кого в Україні визнано «Жінкою ІІІ тисячоліття»? (список, фото)