Політика
17 листопада 2016
Нардепи від «Самопомочі» відмовились брати участь у голосуваннях парламенту
Фракція залишила засідання Ради.
news-image

Фракція партії "Самопоміч" у Верховній Раді України не братиме участь у голосуваннях на пленарному засіданні парламенту, поки на розгляд народних депутатів не буде винесено подання Генеральної прокуратури України про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського. Про це в ході засідання Радизаявив депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв, передає «Є!» із посиланням на 112 Україна.

Так, він зазначив, що його фракція вважає "неприйнятним та ганебним" затягування ухвалення парламентом рішення про притягнення Новинського до кримінальної відповідальності.

"Самопоміч" не братиме участь у голосуваннях парламенту до того часу, поки не буде поставлено на голосування притягнення до кримінальної відповідальності Новинського. Ми вважаємо, що повинні першими показувати в цій залі, що ми починаємо з себе, що кругова порука між нинішнім і колишнім керівництвом розірвана. Тоді люди більше довірятимуть парламенту, а не втрачатимуть довіру, - сказав Соболєв.

Після цього народні депутати - члени фракції "Самопоміч" покинули сесійний зал парламенту.

Читайте також: Ляшко хоче позбавити Тимошенко українського громадянства
Читайте також: Хто з нардепів не дав згоди на притягнення до відповідальності Новинського? (список)
Читайте також: У Раді ЄС сьогодні розглянуть безвізовий режим для України