Суспільство
17 листопада 2016
На Вінниччині зловмисники два роки змушували інваліда жебракувати
За будь-яку спробу заговорити зі сторонніми людьми чоловіка били.
news-image

На Вінниччині працівники поліції викрили двох жінок та чоловіка, які шляхом погроз та фізичного насилля протягом двох років змушували 60-річного інваліда займатися жебрацтвом, передає «Є!» із посиланням на поліцію Вінницької області.

До поліції надійшла інформація, що троє жителів Жмеринського району незаконно утримують інваліда. Зловмисники, шляхом фізичного насилля та погроз, змушують його займатися жебрацтвом. Чоловік з ампутованою ногою у громадських місцях просив милостиню у перехожих. Щоб пенсіонер нікому не поскаржився, за ним постійно спостерігала неповнолітня дочка організаторки такого заробітку, - розповіли у поліції.

Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними торгівлею людьми, обласної поліції Вінниччини затримали 28-річну жінку-організаторку незаконного бізнесу.

Під час проведення санкціонованого обшуку у її будинку, розташованому в одному з сіл Жмеринського району, поліцейські вилучили документи потерпілого.

Як стало відомо, потерпілий і зловмисники познайомились два роки тому в м. Вінниці на ринку. Шляхом обману правопорушники забрали у інваліда документи та змусили працювати. Зловмисники силою не дозволяли інваліду повернутися до інтернату. Навіть за будь-яку спробу заговорити зі сторонніми людьми чоловіка били.

Протягом двох років потерпілий заробляв щодня від 200 до 600 гривень у громадських місцях у кількох областях України.

Усі його гроші забирали зловмисники.

Зараз потерпілий знаходиться у тиврівському інтернаті.

За фактом відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст. 149 КК України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) та ч.2 ст. 304 КК України (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність). Зловмисникам загрожує покарання до 15 років позбавлення волі. Організаторці такого заробітку оголошено про підозру. Судом їй обрана міра запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Триває розслідування.

Читайте також: Вчені назвали мелодію, яка здатна подолати стрес (аудіо)
Читайте також: Віра Брежнєва очолила рейтинг найсексуальніших жінок Росії (фото)
Читайте також: Пранкери опублікували розіграш Петра Порошенка (аудіо)