Події
17 листопада 2016
Аваков оголосив конкурс на очільника Нацполіції
4 листопада глава Нацполіції Хатія Деканоідзе оголосила про свою відставку.
news-image

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оголосив конкурс на очільника Нацполіції. Про це він повідомив у Facebook, передає «Є!»

Я прийняв рішення про проведення консультативного конкурсу для чинних поліцейських на заміщення цієї посади, - заявив він.

Він нагадав критерії, яким повинен відповідати головний поліцейський України: відповідає загальним умовам вступу на службу в поліцію; має вищу повну юридичну освіту; має стаж роботи в галузі права не менш як сім років; має досвід роботи на керівних посадах не менш як п'ять років.

Сьогодні цим критеріям відповідають діючі співробітники поліції, що повністю пройшли атестаційні і поліцейські комісії та конкурси згідно з чинним законодавством, - зазначив міністр.

Аваков створив Консультативну комісію, до якої буде запрошено фахових експертів з міжнародного корпусу стратегічних партнерів – США, Канади, Консультативної місії ЄС в Україні (EUAM) та авторитетних експертів від української громадськості. Умови конкурсу будуть оголошені найближчим часом.

Відбір буде здійснюватися Комісією на підставі результатів кваліфікаційних іспитів та співбесіди. Після фінальної співбесіди Консультативна комісія рекомендуватиме мені кандидатів, які найбільш гідні обійняти посаду Голови національної поліції за своїми професійними, діловими та людськими якостями, - написав Аваков.

 

Після цього найкращий з відібраних кандидатів буде запропонований мною на розгляд Кабміну, - додав міністр.


Нагадаємо, 4 листопада глава Нацполіції Хатія Деканоідзе оголосила про свою відставку. Виконувати обов'язки глави поліції буде Вадим Троян, який працював першим заступником Хатії Деканоідзе.

Читайте також: Горілка та застілля на заводі. Волонтери викрили офіцера хімічних військ РФ на Донбасі
Читайте також: На Вінниччині зловмисники два роки змушували інваліда жебракувати
Читайте також: Вчені назвали мелодію, яка здатна подолати стрес (аудіо)