Резонанс
18 листопада 2016
У Киргизії затримали спільника пранкерів, які розіграли Порошенка
Наразі чоловік поміщений під варту «до з'ясування всіх обставин справи».
news-image

Правоохоронні органи Киргизії затримали громадянина республіки, який, на думку слідства, контактував з російськими пранкерами, що розіграли президента України Петра Порошенка. Про це в п'ятницю, 18 листопада, повідомляється на сайті МЗС Киргизії, передає «Є!»

Відзначається, що наразі чоловік поміщений під варту «до з'ясування всіх обставин справи».

Також в повідомленні зазначено, що на початку грудня в Гамбурзі відбудеться двостороння зустріч глав МЗС Киргизії та України, за підсумками якої «можна буде визначити ступінь провини відповідних співробітників з обох сторін, мимоволі залучених в інцидент».

Нагадаємо, 17 листопада пранкер  Володимир Кузнєцов (Вован) опублікував 15-хвилинний запис розмови з президентом України. Пранкер представився президентом Киргизії Алмазбеком Атамбаєвим. Співрозмовники обговорили, зокрема, ставлення до СНД і фабрику Roshen в Липецьку.

Розмову від імені Атамбаєва, як пізніше уточнив Кузнєцов, вів його колега пранкер Лексус (Олексій Столяров). За його словами, на узгодження розмови, що тривала близько 40 хвилин, було витрачено близько півтори доби.

Повідомлення про переговори Порошенка і Атамбаєва було опубліковано прес-службою президента України 2 листопада. В адміністрації президента Киргизії відомості про бесіду лідерів двох країн спростували. Наступного дня новина про розмову з сайту президента Порошенка зникла.

Читайте також: Пранкери опублікували розіграш Петра Порошенка (аудіо)
Читайте також: Нардеп Кіссе у залі засідань ВР листувався із Кицею (фото)
Читайте також: ЗМІ показали службові апартаменти Авакова (відео)