Світ
18 листопада 2016
У Великобританії вперше в історії дозволили заморозити померлу від раку дитину
Дівчинка із смертельною недугою сподівалася, що через сотні років повернеться до життя.
news-image

Високий суд Лондона виніс рішення про дозвіл 14-річній дівчинці із смертельною хворобою посмертно заморозити своє тіло, передає «Є!», посилаючись на Sky News.

Школярка заявила про своє бажання незадовго до смерті, однак вона занадто маленька, аби скласти заповіт. Батьки дитини не могли дійти згоди, тому вона вирішила звернутися до суду.

"Мені всього 14 років і я не хочу вмирати, але я знаю, що це неминуче. Я думаю, що кріогенне заморожування дасть мені шанс вилікуватися і повернутися до життя, нехай це станеться через сотні років. Я не хочу, щоб мене поховали під землею. Я хочу жити і жити довго, і я сподіваюся, що в майбутньому для моєї хвороби знайдеться лікування. я хочу, щоб у мене була така можливість. Така моя воля", - написала дівчинка у своєму зверненні до суду.

Суддя отримав його і вирішив відвідати дитину у лікарні. Він упевнився в її переконаннях і зрозумів, що її рішення було усвідомленим.

Батьки дитини були розлучені. Її мати підтримувала рішення про кріогенне заморожування, а батько, який жив окремо, виступав проти, оскільки побоювався наслідків процедури і пов'язаних з нею витрат. Він вказував, що його донька у разі лікування прокинеться багато років по тому, коли нікого з її рідних вже не буде в живих.

Суддя погодився, що процедура із заморожування суперечлива, але став на бік покійної дівчинки. За рішенням суду, її рештки направили для збереження до США. Процедура коштуватиме приблизно 50 тисяч доларів. 

Нагадаємо, раніше американська студентка Кім Соуззі зібрала 70 тисяч доларів на заморожування свого тіла після смерті завдяки масштабній благодійній акції, яку вона організувала через соцмережу.