Події
19 листопада 2016
Про те, як Україна відзначатиме річницю революції
План заходів
news-image

У понеділок, 21 листопада в Києві і інших населених пунктах України відбудеться святкування Дня гідності і свободи, який покликаний вшанувати пам'ять і героїзм українських громадян - учасників подій осені 2004 року і зими 2013-2014. Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства культури, передає «Є!».

21 листопада в різних містах України відбудуться меморіальні, урочисті і культурні заходи за участю представників влади, місцевого самоврядування, депутатів, учасників революцій, учасників АТО, волонтерів, молоді та духовенства.

Як повідомляється, в понеділок також відбудеться покладання квітів біля пам'ятників Героїв Небесної сотні і бійців, які загинули в АТО.

У центрі Києва, де відбувалися події зими 2013-2014 років, буде встановлена ​​інформаційно-навігаційна система стендів по місцях революції.

Протягом листопада-грудня 2016 року проводитимуться круглі столи, лекції та дискусії про масові акції протесту, їх значення для розвитку громадянського суспільства.

Українські дипломатичні установи в різних країнах світу також проведуть меморіальні заходи за участю української діаспори, щоб вшанувати пам'ять учасників і героїв Революції гідності.

13 листопада 2014 року президент Петро Порошенко підписав указ про відзначення 21 листопада Дня гідності і свободи.

Революція гідності - масова акція протесту в центрі Києва, що почалася 21 листопада 2013 року в обмін на тимчасове послаблення урядом Миколи Азарова підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.