Суспільство
19 листопада 2016
Путін шукає спосіб злити Донбас
Захищати вже непотрібно
news-image

Російський президент Володимир Путін зазнав стратегічної поразки на Донбасі і йому не вигідно продовжувати конфлікт. Про це заявив член центральної ради "Партії прогресу" Олексія Навального Леонід Волков.

Якщо Крим приносить рейтинг, то новоросійська ідея одержує відгук тільки у якихось фріків. Грошей ця справа теж варта, а бюджет і так дефіцитний. Мені здається, що Путін був би радий красиво злити всю цю справу, але в Кремлі не знають як. Плюс є люди, які багато чого знають. Я, наприклад, не сумніваюся, що товариша Моторолу ліквідували свої, але в усій історії з Донбасом є занадто багато носіїв невигідної для Путіна інформації. Тому вони шукають способи, - повідомив Волков

 в інтерв'ю на ресурсі online.ua, передає «Є!».

Політик зазначив, що змінити ситуацію і в самій Росії і щодо її стратегій на міжнародній арені зможуть тільки нові політичні еліти, тому що нинішнє керівництво прийняло тактику пристосуванців і просто намагається виживати в умовах, що склалися.

Відомо, що зараз йде підготовка варіанту "дорожньої карти" щодо реалізації миру на Донбасі. Оскільки Росія не визнана офіційно стороною конфлікту і Міжнародний кримінальний суд тільки на шляху до цього, то її варіант можна вважати консультативним. Тим часом Захід намагається виробити варіант, який би влаштував усі сторони, але Україна чітко наполягає на незламності національних інтересів. Російський варіант передбачає проведення виборів на Донбасі до відновлення Україною контролю над кордоном.