Події
19 листопада 2016
«Фортеця» для Авакова розбурхала мережу. Відео
Новий будинок міністра
news-image

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який стверджував, що живе в готельному номері площею 11 кв. м, в цьому році оселився в будівлі комплексу спеціальних об'єктів МВС з особливим режимом під назвою Фортеця. Про це йдеться в журналістському розслідуванні програми Схеми, передає «Є!».


Повідомляється, що Фортеця - це комплекс спеціальних об'єктів МВС України, розташований на площі 70 га по вулиці Вишгородській (в 20 хвилинах від центру Києва).

За словами директора департаменту комунікацій МВС України Артема Шевченка, основне завдання цього комплексу - організація тимчасового проживання співробітників відомства.

На території комплексу є госпіталь МВС, а також спеціальний адміністративний об'єкт - запасний пункт управління підрозділами міністерства. Також тут розташовані будинки для тимчасового проживання, де в основному проживають колишні працівники МВС і сім'ї учасників АТО, яким міністерство тимчасово надало житло.

Заступник керівника комплексу Фортеця Сергій Безпалий скаржиться на те, що вдома для тимчасового проживання давно потребують ремонту. Однак не вся територія комплексу запущена. Нещодавно його частина огородили високим парканом, встановили камери спостереження і поставили посилену охорону.

Протягом тижня журналісти програми спостерігали, як з закритій території виїжджає один-єдиний кортеж - міністра МВС Арсена Авакова. Як повідомив директор департаменту комунікацій МВС, Аваков витрачає на проживання в Фортеці приблизно 8 тисяч гривень на місяць.