Війна
19 листопада 2016
Через бомбардування в Алеппо люди залишилися без лікарень
Авіація та артилерія сирійських урядових військ продовжують атакувати східну частину Алеппо.
news-image

За даними медиків, напередодні у східній частині міста сирійськими урядовими військами та їхніми союзниками завданий авіаудар по клініці Умара ібн Абдул-Азіза. Інформацію про припинення роботи цієї клініки також підтвердив Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини. Водночас не повідомляється, чи мали місце жертви під час нападу, припускається лише, що люди можуть перебувати під завалами, інформує «Є!» із посиланням на Обозреватель.

Ще чотири клініки внаслідок бомбардувань були закриті - серед них остання з тих, що працювала у східній частині Алеппо,- дитяча лікарня. Атаки були спрямовані на медичні заклади з метою "затягування зашморгу" для людей котрі перебувають у взятому в облогу районі міста, йдеться в повідомленні Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини. Раніше правозахисники вже багаторазово звинувачували війська сирійського президента Башара Асада та його союзниці Росії у тому, що вони навмисно завдають ударів по медичних закладах у регіонах, контрольованих повстанцями.

У суботу, 19 листопада, авіація та артилерія сирійських урядових військ продовжили атакувати східну частину Алеппо, де заблоковані повстанці та цивільне населення, повідомляє агентство dpa з посиланням на правозахисників. У заблокованій урядовими військами частині Алеппо нині, за приблизними оцінками, перебувають близько 300 тисяч людей в умовах браку води, продовольства та медичного забезпечення.