Політика
20 листопада 2016
Кремлю влаштували «Чорну суботу» у НАТО
Москва почала погано замасковану агресивну військову кампанію.
news-image

Вчорашнє засідання Парламентської асамблеї НАТО стало для Кремля справжньою "чорною" суботою, адже у звіті організації "Дві війни України: захист незалежності та впровадження реальних реформ" йшлося про те, що Росія порушила норми Будапештського договору, вдерлась на територію України і навчилась вдало замасковувати свої незаконні війська, інформує «Є!» із посиланням на Знай.

Окремі тези звіту опублікував на своїй сторінці у Facebook депутат від "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм.

"Росія продовжує ігнорувати вимоги Мінську II щодо відведення іноземних військ зі сходу України. Існує достатньо доказів присутності російських військ та систем озброєння на Донбасі: російські військові, яких взяли у полон військовослужбовці української армії; супутникові знімки НАТО; дані спостереження Верховного Головнокомандувача об'єднаними збройними силами в Європі, генерала Філіпа Марка Брідлава, що підтверджують заяву Олександра Хуга, першого заступника голови СММ ОБСЄ про те, що спостерігачі ОБСЄ під час спостереження бачили докази присутності російських солдат та зброї на цій території з початку конфлікту", - йдеться у звіті.

Повідомляється також, що Кремль обрав гібридну тактику, за якою переконує світ у тому, що Україна загрожує національним інтересам Росії.

"Кремль вибрав позицію вважати, що рішуча налаштованість України прийняти європейські політичні та економічні стандарти загрожує національним інтересам Росії. Москва почала погано замасковану агресивну військову кампанію, що завершилася незаконною окупацією і анексією Криму і затяжним збройним конфліктом у східних областях України — Луганській та Донецькій", - наголошують доповідачі.

Крім того, зазначається, що намагання Кремля "захистити російськомовне населення" Криму та Донбасу не витримують жодної критики, адже "ознаки будь-якого порушення прав російськомовного населення в порівнянні з періодом правління Януковича відсутні".