Київ
22 листопада 2016
Крищенко прокоментував вчорашні погроми у Києві (фото, відео)
Керівник київської поліції повідомив, які кримінальні провадження розслідуються за фактом вчорашніх правопорушень.
news-image

Як повідомили у ГУНП в м.Києві, вчора правоохоронці зафіксували пошкодження офісу на вул. Великій Васильківській та банківського відділення на вул. Пушкінській. Крім того, є потерпіла студентка, яка впала з парапету у перехід. Слідство триває за фактами хуліганства та умисного пошкодження майна шляхом підпалу, передає «Є!»

Слідчо-оперативна група Печерського управління поліції оглядала місце події на вул. Великій Васильківській. Правоохоронці зафіксували пошкоджені вікна на першому та другому поверхах. Як повідомив начальник ГУНП у м. Києві Андрій Крищенко, до поліції звернулася власниця офісного приміщення, що розташоване у цій будівлі.

Жінка повідомила про розбиті вікна, сміття та запах гарі. Поліцейські загородили місце події, провели огляд та вилучили предмет, схожий на використану димову шашку та інші речові докази. Слідство розпочало кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

За кілька хвилин ми отримали повідомлення про загоряння відділення банку на вул. Пушкінській, із якого вибігали молодики у масках та балаклавах. Слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції оглянула місце події, зафіксувала розбиті вікна, пошкоджене майно та стіни фінансової установи, - додав полковник поліції.

О 21:43 до чергової частини надійшло повідомлення від медичних працівників про те, що неподалік станції метро «Льва Толстого» дівчина впала з парапету в підземний перехід.

Попередньо встановлено, що потерпіла – 21-річна студентка, уродженка міста Одеси. Дівчина йшла разом з активістами, а коли почали пошкоджувати відділення банку, вона вирішила зафіксувати це на свою камеру. Піднявшись на парапет, студентка втратила рівновагу і впала у перехід. Одеситку із тілесними ушкодженнями госпіталізували, - зазначив Андрій Крищенко.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості внесені за двома статтями Кримінального кодексу України: ч.2 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 194 (Умисне пошкодження майна шляхом підпалу) – карається позбавленням волі від 3 до 10 років. У рамках кримінальних проваджень встановлюються всі обставини та причетні до подій особи, збирається доказова база.