Суспільство
22 листопада 2016
В Узбекистані вбили старшу дочку Іслама Карімова, - ЗМІ
Старша дочка першого президента Узбекистану Іслама Карімова Гульнара була отруєна.
news-image

44-річна жінка, нібито, померла 5 листопада.

Вночі того ж дня її поховали на кладовищі "Мінор" у Ташкенті, а могилу зрівняли із землею, повідомляє «Є!» із посиланням на "Центр-1".

Співрозмовник заявляє, що особисто був присутній під час поховання і заговорити з журналістами наважився, бо побоюється за життя дітей Карімової.

У соцмережах поширюється інформація про смерть дочки першого президента Узбекистану. Активісти вимагають пред'явити жінку публіці, або принаймні, оприлюднити записане нею відеозвернення.

Гульнара Карімова раніше працювала в Міністерстві закордонних справ республіки. У різні роки вона представляла країну в ООН та в Іспанії. Крім цього, вона займалася дизайном ювелірних прикрас і виступала на сцені під творчим псевдонімом Гугушев.

До осені 2013 року Гульнара була успішним підприємцем. Під її контролем перебували телеканали, радіостанції і магазини модного одягу, а ЗМІ називали її однією з найвпливовіших жінок Середньої Азії. Однак, у листопаді 2013 року вона, за даними журналістів, потрапила в немилість батька й одразу втратила все.

У ЗМІ неодноразово з'являлися звернення, зроблені нібито від імені самої Карімової, в яких йшлося про те, що її разом з дочкою силовики утримують у власному будинку, забороняють залишати приміщення і спілкуватися зі сторонніми. В одному з таких звернень Карімова писала, що фактично знаходиться під домашнім арештом.

Протягом двох останніх років журналісти не мали жодної достовірної інформації про старшу дочку колишнього президента.

Як зазначає преса, після смерті Іслама Карімова 2 вересня Гульнара та її діти не з'явилися на похоронах у Самарканді. ЗМІ також помітили, що майбутній лідер країни Шавкат Мірзієєв, висловлюючи в парламенті країни співчуття родині Карімова, не назвав імені Гульнари, згадавши лише її сестру Лолу.