Політика
24 листопада 2016
Названо країни, через які затримується надання безвізу для України
Мартін Шульц заявляє, що безвіз залежить від здатності країн-членів ЄС домовитися щодо механізму його призупинення.
news-image

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявляє, що безвізовий режим для України залежить від здатності країн-членів ЄС домовитися щодо механізму тимчасового призупинення дії Шенгену з третіми країнами. Про це він сказав сьогодні журналістам перед початком 18-го саміту Україна-ЄС у Брюсселі, передає «Є!»

В Європейському парламенті ми зробили все можливе, щоб прискорити ухвалення рішення. В Європарламенті ми готові. Ми підготували все, ми навіть проголосували у відповідних комітетах, з одного боку, лібералізацію візового режиму, з другого - так званий механізм призупинення. Все, що висить, висить тут, в Раді, а не в Європарламенті. Я сподіваюся, що держави-члени знайдуть рішення, - заявив Шульц.

Відповідаючи на запитання стосовно того, що рішення з приводу механізму тимчасового призупинення безвізового режиму блокує Франція через майбутні вибори, президент ЄП зауважив, що, за його інформацією, зауваження до механізму призупинення має не лише Франція, але й Бельгія, Німеччина, Італія та інші країни.

Тому це не залежить від результатів виборів у Франції. Це залежить від здатності держав-членів нарешті домовитися, - наголосив він.

Крім того, Шульц під час зустрічі має намір порушити питання ратифікації Угоди про асоціацію України-ЄС, яка була призупинена через референдум у Нідерландах.

У Нідерландах Угода про асоціацію ще не ратифікована. Тому ми повинні говорити не тільки про лібералізацію візового режиму, але й про введення в дію Угоди про асоціацію, - наголосив президент ЄП.

 

Читайте також: Безвіз для України та Грузії знову можуть відкласти
Читайте також: В Донецьку повністю згорів дельфінарій (фото)
Читайте також: ФСБ оприлюднило відео затримання військового, якого звинувачують у шпигунстві на користь України