Шоу-біз та культура
24 листопада 2016
Для тих, хто любить Японію: у Києві відкривається виставка нео-каліграфії
Виставка приурочена до року Японії в Україні.
news-image

Завтра, 25 листопада, у Києві в арт-центрі Якова Гретера відкривається виставка "NEO-CALLIGRAPHY by RAIRYU", повідомляє «Є!»

Виставка приурочена до року Японії в Україні.
На виставці "NEO-CALLIGRAPHY by RAIRYU" буде представлено 65 авторських робіт, включаючи картини "Ієрогліф року, традиції Японії", а також 3-х метрові інсталяції.

Картини RAIRYU несуть потужний заряд позитивних емоцій. Вони притягують і самі вибирають собі власників, щоб подарувати їм те, чого бракує - удачу, щастя, успіх, здоров'я, силу, любов тощо.

Ієрогліфи, написані RAIRYU, несуть глибокий сенс філософії буддизму. Кольори підбираються не випадковим чином - вони відповідають п'яти Стихіям, кожна з яких дає свій посил і заряд. Ієрогліф в оболонці кольору Стихії - це споглядальна подорож, що призводить до гармонії із самим собою і навколишнім світом, - зазначають організатори виставки.

Під час "NEO-CALLIGRAPHY by RAIRYU" будуть представлені:
       -картини "Котодама", які приносять удачу
       -кукли-скульптури "Дарума", які допомагають досягти мети
       -інсталяція "Храм і Трон", як символ влади

Відкриття та ексклюзивне шоу нео-каліграфії відбудеться 25 листопада о 19:30.

C 19:30 розпочнеться онлайн-трансляція по Periscope по Україні, Європі та Японії (акаунт: RairyuProject)
Dress code: all black
Адреса: Вул. Вадима Гетьмана, 6
Галерея «Я. Гретера» 4 поверх в ТРЦ " Космополіт ", Блок А
Тел: 044 200 07 60
Виставка триватиме до 22 січня 2017 року.
Час роботи арт-центру: з 11:00 - 21:00, без вихідних.
Вхід вільний.

Інформація про RAIRYU: З 2003 року, після знайомства з каліграфом Рюсекі Морімото почав вивчати японську каліграфію, учасник виставки «Сучасна японська каліграфія» (Київ, 2005), організатор персональної виставки каліграфа Рюсекі Морімото в Київській галереї «Да Вінчі» (Київ, 2006); учасник благодійної виставки, організованої журналом «Gallery», увійшов до числа 33 кращих художників України; призер професійної виставки каліграфії «Майничи» (Японія, 2010,2011 рр.); учасник арт-шоу Japan Mania (Київ, 2015).

Влітку 2016 року за підтримки Посольства Японії в Україні RAIRYU вперше продемонстрував свої роботи Києву. Виставка "ІЄРОГЛІФ РОКУ. ТРАДИЦІЯ ЯПОНІЇ" пройшла з величезним успіхом. Тепер автор повернувся до рідного Києва щоб відкрити рік Японії в Україні своїм персональним арт-проектом.

Про Нео-каліграфію: Це мистецтво оформлення японських ієрогліфів-знаків в експресивній, гармонійній та майстерній манері, що додає їм зовнішній вигляд, який би допоміг глядачеві сприйняти їх візуально, не знаючи сенсу. Це абсолютно новий вид мистецтва, який був створений на базі класичної японської та китайської каліграфії з елементами живопису, поп-арту, стріт-арту, графіки та графіті. При цьому дотримуються обов'язкові канони, які закладалися століттями.

Читайте також: В Донецьку повністю згорів дельфінарій (фото)