Світ
25 листопада 2016
Сайт Єврокомісії піддався кібератаці «великого масштабу»
Російські хакери можуть впливати на кампанію з виборів до бундестагу,- заявила Ангела Меркель.
news-image

Офіційний сайт Єврокомісії зазнав серйозної кібератаки, на деякий час ускладнила його роботу в другій половині дня в четвер, 24 листопада. Про це повідомляє бельгійське видання La Libre Belgique з посиланням на конфіденційний документ Єврокомісії, який потрапив у розпорядження журналістів.

Офіційний представник Єврокомісії Маргарітіс Схінас підтвердив цю інформацію, уточнивши, що мав місце один з видів DoS-атаки "великого масштабу", інформує «Є!» з посиланням на DW.

За словами Схінаса, відбулося перенасичення смуги пропускання в Мережі, через що був обмежений доступ користувачів до сайту органу виконавчої влади ЄС, а також доступ його співробітників до інтернету. Атака була зупинена, і ніякого витоку даних не відбулося. Представник Єврокомісії не уточнив, хто може стояти за організацією кібератаки на сайт відомства.

Раніше повідомлялося, що в МВС ФРН всерйоз розглядають можливості російських спецслужб по впливу на громадську думку напередодні парламентських виборів 2017 року за допомогою кібератак. У свою чергу, канцлер ФРН Ангела Меркель (Angela Merkel) 8 листопада заявила про існуючі побоювання, що російські хакери можуть впливати на кампанію з виборів до бундестагу, зокрема, поширюючи дезінформацію.