Суспільство
25 листопада 2016
Білорус місяць ночував у машині, щоб дізнатися, хто постійно її дряпає
Чоловік ночував у машині в спальному мішку.
news-image

Житель Мінська зіткнувся з систематичним псуванням фарби його автомобіля - за півроку машину подряпали 20 разів. Правоохоронні органи йому допомогти не змогли, після чого автомобіліст вирішив розв'язати проблему самостійно. Про це він сам розповів на одному з білоруських форумів, передає «Є!»

Власник невеликого хетчбека VW Polo стверджує, що постійно паркувався так, щоб нікому не заважати, на зелені насадження не наїжджав. На підтвердження того він розмістив кілька фотографій його машини в дні, коли її дряпали.

Чоловік намагався визначити зловмисника за допомогою відеореєстратора, але по записах з пристрою в міліції особистість визначити не змогли. Крім того, по роликах було складно зрозуміти, який саме пішохід завдав ушкодження машині.

Нарешті власник Поло вирішив чергувати вночі, щоб затримати зловмисника на гарячому - відповідно до білоруського законодавства громадянин має право захопити і доставити захоплену за вчиненням злочину особу в правоохоронні органи.

Протягом місяця чоловік ночував у машині в спальному мішку, і кілька днів тому він зміг точно встановити порушника. Ним виявилася літня жінка, що проживає неподалік і яка не змогла пояснити мотив своїх дій. Втім, вона погодилася розплатитися грошима за свої дії, заявивши, що «сьогодні її зловили», але за весь час відповісти вона не може.

Власник Фольксвагена звернувся в міліцію, там завели справу, за результатами якої чоловік має намір звернутися до суду з вимогою відшкодувати моральний і матеріальний збиток.

Читайте також: Кустуріца зібрався на Донбас