Україна
25 листопада 2016
Президент підписав закон про посилення захисту від пропаганди
Закон щодо врегулювання заборгованості підприємств теплоенергетики, водопостачання та водовідведення за спожиті енергоносії.
news-image

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії». Документ був ухвалений Верховною Радою 3 листопада, передає «Є!», посилаючись на ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ.

З метою забезпечення фінансової стабільності та уникнення кризових ситуацій під час проходження опалювального періоду, Законом передбачено врегулювання кредиторської заборгованості підприємств теплоенергетики, водопостачання, водовідведення за газ та електроенергію шляхом проведення взаєморозрахунків та реструктуризації.

Документ передбачає створення реєстру підприємств, що беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості. З моменту включення підприємства до такого реєстру буде знято арешт з його рахунків.

Реалізація Закону сприятиме поліпшенню фінансового становища підприємств теплоенергетики та підприємств водопостачання і водовідведення України та запобіганню їх банкрутству.