Резонанс
25 листопада 2016
ЄС вже давно надав «безвіз» для українських олігархів, – політик
Основна причина, чому ЄС продовжує відмовляти Україні у наданні безвізового режиму – політична та економічна система у країні.
news-image

У цьому переконаний громадський активіст та голова Хмельницької обласної організації Денис Куруца, передає «Є!», посилаючись на «Новий час».

За його словами, ЄС не відкриє двері перед державою, де 90% населення живе за межею бідності.

«В Україні діє кланово-олігархічна економіка, а вся політична система працює на задоволення потреб, у першу чергу, великого олігархічного бізнесу. Доки в Україні буде діяти така система, нам не бачити безвізу з ЄС, як своїх вух», – впевнений громадський активіст.

На його переконання, ЄС вже давно надав «безвіз» для українських олігархів.

«Щоп’ятниці з «Борисполя» та «Жулян» у сторону Європи вилітають десятки чартерних рейсів. Це українські олігархи з паспортами Швейцарії, Великобританії, Люксембургу відлітають «додому» після робочого тижня в Україні. Тобто, вони мають не лише безвіз, а паспорти європейських країн», – підкреслив голова Хмельницької ОО.

Виправити ситуацію, на його думку, можна лише зламом діючої системи.

Українська влада має перестати підтримувати великий олігархічний бізнес, підставивши плече малому та середньому, який витягне державу з кризи. Україну – як державу малого та середнього бізнесу, з міцним середнім класом, Європа буде сама тягнути в ЄС. Але чи буде це вже потрібно нам самим?, – підсумував Денис Куруца.