Резонанс
25 листопада 2016
Янукович жалкує, що не запровадив військовий стан під час Майдану
Екс-президент вважає, що йому потрібно було кинути війська проти демонстрантів.
news-image

Екс-президент Віктор Янукович назвав своєю головною помилкою те, що він не віддав наказ про введення військ для придушення акцій протесту під час Євромайдану, передає «Є!», посилаючись lb.ua.

Відповідаючи на питання про прохання до російського президента Володимира Путіна ввести війська, він заявив, що цей документ "не набрав чинності".

"Я зробив ряд помилок. Найголовніша - не знайшов в собі сили віддати наказ про введення військ і оголошенні воєнного стану в Україні", - сказав він на прес-конференції в Ростові-на Дону.

Крім того, Янукович заявив, що не вивіз з собою в Росію "нічого, крім особистих речей, ручної поклажі", відповідаючи на питання про суму вивезених грошей.

"Я думаю, що ви погодитеся, що я і другий свідок, який тут присутній, генерал Шуляк, командувач внутрішніми військами, ми ніяк не були зацікавлені як свідки якимось чином зривати це судове засідання. Це зробила українська сторона і очевидно, це треба було тим, хто боїться питань розкриття злочинів на Майдані. Шкода, звичайно, хлопців, які там загинули і з одного боку, боку протестувальників, родичі яких сьогодні сиділи в залі суду, і друга сторона – родичі працівників правоохоронних органів, яких не було в залі суду, і виникає питання : а чому їх не було? І чому не розслідуються ці злочини? Хлопців, які захищали правопорядок і закон. Чому не розслідуються ці злочини? Сьогодні в інтернеті багато матеріалів, далеко ходити не потрібно", - заявив він.

Колишній президент також виступив за повернення Донбасу до складу України на правах широкої автономії.

Водночас, екс-президент Віктор Янукович заявив, що виступає за збереження нині окупованих територій Донбасу в складі України.

"Я від самого початку був проти, щоб порушувалася територіальна цілісність України. Відділення Донбасу від України – це більше емоційний порив людей, які негативно відреагували на ті заворушення, які були в Києві. Причин було дуже багато. Я за те, щоб Донбас був у складі України і була збережена територіальна цілісність України", - заявив Янукович.

Нагадаємо, що допит Януковича по відеозв'язку, який мав початися в п'ятницю о 13:00, відклали на 13:00 28 листопада.