Політика
25 листопада 2016
Нове гучне антиросійське призначення в адміністрації Трампа
Нове призначення, ймовірно, не надто сильно обрадує офіційну Москву.
news-image

Новообраний президент Сполучених Штатів Америки продовжує формування своєї адміністрації. Нове призначення, ймовірно, не надто сильно обрадує офіційну Москву, передає «Є!», посилаючись на NewsAder.

Так, Центральне розвідувальне управління США за президентства Трампа очолить конгресмен-республіканець Майк Помпео, відомий своєю жорсткою антиросійською позицією. Джерела, близькі до перехідної команди Трампа, наголошують, що останній запропонував посаду Помпео, і той вже на неї погодився.

Нагадаємо, політик неодноразово жорстко критикував Російську Федерацію як одного із найбільших світових «хуліганів». Так, коментуючи злам електронного листування Гіларі Клінтон, Помпео заявляв, що «ми живемо в світі, повному злодіїв на зразок іранців чи росіян, які володіють програмами і технологіями, що дозволяють проникнути в комп’ютери кожного». Іншим разом конгресмен наголошував, що «метою Росії в Сирії є не боротьба з Ісламською державою, а зміцнення своїх позицій на Близькому Сході». Невдовзі після початку російської агресії проти України Помпео відвідував нашу державу. Під час візиту він критикував позицію Обами, називаючи її «слабкою».