Економіка та бізнес
25 листопада 2016
З яким доларом Україна зустріне весну?,- експерт спрогнозував
В Україні найближчого часу валютних коливань очікувати не слід.
news-image

Суттєвих валютних коливань в Україні найближчого часу очікувати не слід. Повідомив економічний експерт Борис Кушнірук, передає «Є!», посилаючись на РИА Новости Украина.

Аналітик нагадує, що наприкінці року населення зазвичай продає валюту, готуючись до новорічних свят, і в тому числі робить великі покупки.

«У нас є можливість для додаткової пропозиції валюти. Хоча в той же час там є і зворотній процес, пов'язаний з тим, що десь після 20-х чисел починається заморожування будь-яких операцій зовнішньоторговельних, і вже немає надходження валюти від експорту, тому що все замирає до 5 січня на Заході, а у нас там ще наші свята, які продовжуються фактично до 13 січня», - пояснює Кушнірук.

«Оці два фактори грають один проти одного, і тому може трошки похитатися вбік збільшення курсу долару по відношенню до гривні, але я не розраховую на якісь суттєві коливання. Тобто до 26,5-27 ми можемо знову дійти, але потім ситуація буде заспокоюватися, якщо не буде зовнішніх факторів, то в цьому випадку я очікую стабілізації курсу в межах 26 гривень за долар принаймні до весни», - додає економіст.