Політика
26 листопада 2016
Янукович заявив, що Донбас має залишитися у складі України
"Сьогодні Європа, Сполучені Штати Америки, які безпосередньо впливають на Київ, повинні змусити Київ сісти за стіл переговорів з представниками Донбасу і виконати Мінські угоди"
news-image

Віктор Янукович заявив, що території Луганської та Донецької областей, які наразі контролюють бойовики "ЛНР" і "ДНР", повинні залишатися у складі України, передає «Є!», посилаючись на ВВС.

"Якщо Київ хоче, щоб Донбас залишився в Україні, - а я за це, я за те, щоб Донбас залишився в Україні, - то потрібно сідати за стіл переговорів, зробити все, що завгодно, досягти компромісу, домовитися і почати виконувати Мінські угоди", - заявив Янукович, підкресливши, що "конструктивна роль Росії полягає в підготовці Мінських угод".

Також Янукович вважає, що українська влада повинна вести прямі переговори з лідерами бойовиків в Донбасі.

"Сьогодні Європа, Сполучені Штати Америки, які безпосередньо впливають на Київ, повинні змусити Київ сісти за стіл переговорів з представниками Донбасу і виконати Мінські угоди", - додав він.

Януковив також повідомив, що хоче повернутися в Україну, хоча наразі більшу частину свого часу проводить в Ростові під наглядом охорони, оскільки є небезпека для його життя.

Нагадаємо, раніше Янукович заявив, що розстріли мирних протестувалиників були ініціативою працівників силових відомств, а сам він таких наказів не віддавав.

Крім того, він назвав анексію Криму “трагедією”, якої б не сталося, якби він залишився при владі.