Події
26 листопада 2016
В Україні запалили «свічку пам’яті» на знак вшанування жертв Голодомору
Щороку о 16.00 громадяни запалюють свічки і встановлюють їх на підвіконнях або на балконах, вшановуючи таким чином пам’ять мільйонів українців.
news-image

В Україні на знак вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років після загальнонаціональної хвилини мовчання розпочалася громадська акція «Запали свічку пам’яті».

Щороку о 16.00 громадяни запалюють свічки і встановлюють їх на підвіконнях або на балконах, вшановуючи таким чином пам’ять мільйонів українців, яких було вбито, інформує «Є!» з посиланням на УНІАН.

У Києві біля Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" виступив президент України Петро Порошенко.

Перед ним до учасників зібрання звернувся свідок Голодомору 1932-1933 років Микола Онищенко. Громадяни, які прийшли до меморіалу, тримають у руках колоски та лампадки із запаленими свічками.

Глава держави після виступу розпочав акцію «Запали свічку пам’яті», поклавши свічку пам'яті до Меморіалу жертв Голодоморів. Потім свічки пам'яті поклали прем’єр-міністр Володимир Гройсман, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко та свідок Голодомору Онищенко. Після офіційних делегацій свічки пам'яті зможуть покласти представники громадськості, які прийшли на жалобні заходи до Меморіалу.

Читайте також: Петро Порошенко разом із дружиною Мариною вшанували пам'ять жертв Голодомору (фото)