Суспільство
27 листопада 2016
Новини від Трампа: що чекає українських програмістів в США
Не такий страшний вовк.
news-image

Новий президент США Дональд Трамп в Геттісбергської промові заявив, що настав час реформувати візові правила. Потрібно збільшити покарання за порушення термінів віз і гарантувати, що робочі місця будуть спочатку пропонуватися американцям. Йдеться про візу Н-1В, повідомляє «Є!».

Н-1В - це робоча віза для висококваліфікованих іноземних працівників. Для роботи в США її отримують і програмісти. Документи на робочу візу можуть подавати тільки компанії.

Однією з причин, по яким Трамп хоче посилити умови отримання візи Н-1В, є нібито низька вартість іноземних працівників, через що не можуть працевлаштуватися американці.

Але, швидше за все, це міф. У GlobalLogic розповіли, що в США дуже затребувані інженерні таланти. І їх зарплата залежить від досвіду і кваліфікації. Наявність громадянства тієї чи іншої країни ніяк не позначається на оплаті праці.

Олексій Столітній розповів, що в США є багато роботи - особливо для інженерів ПО. Країна потребує їх більшій кількості, ніж є зараз:

- Я вважаю, що легальним емігрантам-розробникам боятися нічого. Однак ми можемо опинитися в ситуації, коли компанії стануть більше інвестувати в освіту і підготовку інженерів ПО на місцевому рівні. Отже, будуть створювати все більше робочих місць для американців.

Як би там не було, експерти кажуть, що хороших фахівців не вистачає в кожній окремій країні, і США не виняток. Тому обмеження навряд чи торкнуться затребуваних фахівців.