Політика
29 листопада 2016
Геращенко жорстоко прокоментував допит Януковича
Українське законодавство не містить дозволу на проведення допиту свідка у режимі відеоконференції,- наголосив Геращенко.
news-image

Народний депутат Антон Геращенко на своїй сторінці в Фейсбук дав кілька коментарів з приводу допиту екс-президента Віктора Януковича, який відбувся у режимі відеоконференції вчора, двадцять восьмого листопада 2016 року.

За словами Геращенка, на одному з українських політичних ток-шоу відомий адвокат Микола Сирий вдався до критики цієї процесуальної дії, інформує «Є!» з посиланням на Replyua.

Правник наголосив, що українське законодавство не містить дозволу на проведення допиту свідка у режимі відеоконференції, якщо він знаходиться за межами держави. Відтак, допит є незаконним. Геращенко наголошує, що Сирий заявив про серйозне порушення процесуальних норм з боку суддів, які не могли не знати про те, що чинять незаконно, і, відповідно, не повинні були погоджуватись на такі дії. Власне – уточнює Геращенко – про це і говорили представники прокуратури, коли заперечували проти проведення допиту Януковича.

Тим не менш, нардеп ставить Сирому публічне питання: чи готовий він як відомий правник та просто свідомий громадянин звернутись до Святошинського суду з вимогою визнати допит «ростовського біженця» незаконним або, як варіант, вибачитись перед глядачами за дезінформацію в прямому ефірі?

Читайте також: Кого з українських політиків може «здати» Янукович?