Київ
29 листопада 2016
Валютний шахрай зник із готівкою через отвір у стелі «пункту» «Обміну валют» (відео)
Постраждалий домовився про валютну операцію через Інтернет.
news-image

Чоловік ошукав сімейну пару на 10,5 тисяч доларів під час обміну валют на Оболоні, зникнувши із готівкою через отвір у стелі приміщення, передає «Є!» із посиланням на київську поліцію.

14 листопада цього року до чергової частини Оболонського управління поліції надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік під приводом обміну валюти викрав 10,5 тисяч доларів та втік у невідомому напрямку...

Заявник розповів правоохоронцям, що домовився про валютну операцію через Інтернет. Коли він віддав долари через віконце, псевдокасир нібито пішов за готівкою до сейфу, але назад не повернувся, - розповіли у поліції.

Через кілька хвилин, ошуканий чоловік спробував відкрити вхідні двері, але зрозумів, що вони із дружиною та сином зачинені у приміщенні. Після цього киянин виламав внутрішні двері обмінника і виявив у стелі отвір, через який зловмисник втік із грошима.

Правоохоронці з’ясували, що невідомий орендував приміщення і зробив із нього муляж обмінного пункту з усією необхідною атрибутикою. Поліцейські ретельно оглянули приміщення та вилучили речові докази для проведення необхідних експертиз.

Того ж дня поліцейські встановили особу правопорушника та почали його пошуки.

Провівши ряд оперативно-розшукових заходів, оперативні працівники Святошинського управління поліції затримали підозрюваного чоловіка.

Ним виявився 20-річний уродженець Запорізької області, який приїхав до столиці на заробітки.

Зі слів правопорушника, він раніше не мав проблем із законом. Парубок зізнався, що причетний до скоєння двох аналогічних злочинів у Святошинському та Дарницькому районі. Тоді йому вдалося «заробити» 22,5 тисячі доларів, - йдеться в повідомленні відомства.

 За даним фактом слідчим відділом Оболонського управління поліції розпочато кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років тюремного ув’язнення.

Читайте також: Просто бізнес. Адміністраторка готелю заробляла на викликах повій для відвідувачів
Читайте також: У Кривому Розі через потрійне ДТП вся траса всіяна рибою (фото)
Читайте також: У Києві сталася масштабна ДТП із гонитвою та участю поліції (фото)